Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen Yıldızlar Anadolu Ligi “Taekwondo” müsabakaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonumuzda 05.03.2014 tarihinde yapılan açılış töreni ile başladı.Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen Yıldızlar Anadolu Ligi “Taekwondo” müsabakaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonumuzda 05.03.2014 tarihinde yapılan açılış töreni ile başladı.

                Açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Selahattin YÜRENÇ: “ Federasyonumuzun değerli temsilcileri, çok kıymetli hakemlerimiz, antrenörlerimiz, sevgili sporcular hepiniz hoş geldiniz. Sizleri ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Öncelikle güzel bir seremoni yaşattığınız için hepinize teşekkür ediyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Taekwondo sporu bilindiği üzere sert bir spor, inşallah kazasız belasız müsabakalar olur, fair-play havası sergilersiniz. Sizler buralara gelerek spor ile kardeşliği inşa edeceksiniz. Hepinize müsabakalarda başarılar diliyorum.” dedi.

                Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Taekwondo Antrenörü Rüstem BAĞCIK : “ Spor Genel Müdürlüğü ve Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği Anadolu Yıldızlar Ligi Müsabakalarına hepiniz hoşgeldiniz. Mücadelenin yanında sporun ve kardeşliğin öneminin göz önünde olduğu keyifli ve kazasız müsabakalar olur inşallah. Kardeşliğin ve mücadelenin sporun olmazsa olmazı olduğunu biz her fırsatta hatırlatan ve bu uğurda bütün engelleri aşabileceğimizi ifade eden Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet BAYKAN’a sonsuz teşekkürlerimi arz ederim. Göreve başladığı günden bu yana Şırnak’ta sporun gelişmesi, yaygınlaşması ve tabana yayılması için tüm imkânları seferber eden ve taekwondo sporuna ayrı bir ilgisi olan Sayın İl Müdürümüz Selahattin YÜRENÇ’e sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Hepinize başarılar diliyorum dedi.” dedi.

                Türkiye Taekwondo Federasyon Temsilcisi Hacı ÖZBİLEK: “İki gün sürecek olan şampiyonada, tüm sporcu kardeşlerime, onları yetiştiren, emek veren antrenör arkadaşlarıma ve iki gün boyunca bu müsabakaların sağlıklı ve kurallara uygun olarak oynanmasına olanak sağlayacak olan hakem arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bu turnuvaların sonunda bölgemize en iyi şekilde temsil edecek olan takımları çıkarır daha sonra yarı final ve final müsabakalarında başarı elde ederiz. Tüm takımlara başarılar diler, müsabakaların dostluk ve fair-play havasında geçmesini diliyorum.” dedi.

                İki gün süren müsabakalar çekişmeli ve kardeşlik içinde geçti. Müsabakaların sona ermesiyle 07.03.2014 tarihinde kapalı spor salonumuzda Kapanış ve Ödül Töreni düzenlendi.

                Kapanış konuşmasını yapan İl Müdürümüz YÜRENÇ : “Taekwondo Federasyonu Merkez Hakem Kurul Başkan Yardımcısı Sayın Abdullah KUZUCU, çok değerli taekwondo antrenörleri ve hakemleri sporcuları ve çok değerli sporcu velilerimiz hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Taekwondo sporunun isminde ki “do” kelimesinin anlamı “güzel ahlak”tır. Bütün sporcularımıza, antrenörlerine ve hakemlerimize kardeşlik içinde oynanan müsabakalar için teşekkür ediyorum. Hepinize başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

                Dereceye girenlere ödüllerini Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin YÜRENÇ, Türkiye Taekwondo Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah KUZUCU, Türkiye Taekwondo Federasyon Temsilcisi Hacı ÖZBİLEK ve Taekwondo İl Temsilcisi Serkan ERDOĞAN verdi.