Anadolu Yıldızlar Ligi “ANALİG” kapsamında düzenlenen yarışmalarda ilimizi temsil eden sporcular masa tenisinde bay ve bayanlarda, judoda bayanlarda çeyrek finale, Badmintonda da bayanlarda yarı finale çıkarak büyük bir başarı elde ettiler.

            Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu bir üst Gruba katılamayan yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması, tüm paydaşlarının sporun gelişimi için işbirliği içerisinde bulunmalarının sağlanması hedefleri doğrultusunda oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi “ANALİG” kapsamında Gaziantep ilinde yapılan Masa Tenisi yarışmaları sonucunda İlimiz adına yarışan Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcularından oluşan bay ve bayan takımımız ile Şanlıurfa ilinde yapılan Judo yarışmalarında da alınan sonuçlarla yine Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcularından oluşan bayan takımımız çeyrek finalde yarışmaya hak kazandı.

            Daha önce çeyrek finale çıkan ve çeyrek final maçlarında da büyük bir başarı gösteren Cizre Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü sporcularından oluşan Badminton bayan takımımız da yarışan 82 takımdan birçoğunu geride bırakarak ilk 24 takım arasına adını yazdırarak yarı finale yükseldi. Bayan Badminton takımımızı makamında kabul eden Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ahmet ADANUR sporcuları birer Cumhuriyet altını ile ödüllendirdi.

            Başarılı takımlarımızı makamında kabul eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman EKİNCİ; hem sporcuları hem de çalıştırıcılarını başarılarından dolayı kutladığını belirterek devam eden yarışmalarda başarılarının devamını diledi. Sporculara başarılarından dolayı başarı belgelerini takdim eden İl Müdürü Lokman EKİNCİ, sporculara çeşitli hediyeler takdim etti.