29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 92. yıl dönümü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarında ilk olarak, Şırnak Valimiz Sayın Ali İhsan SU; protokol, halk, öğrenci ve öğretmenlerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın, 81 ilimizde ve dış temsilciliklerde okunmak üzere göndermiş olduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Vali Ali İhsan Su; "Bugün Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünün burada olduğu gibi ülkemizin her yerinde coşku ve heyecanla kutlandığını ifade ederek, tarihten günümüze her zaman insanlığın yüce değerlerinin yanında olmuş ve ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düşünce ve inancıyla yoğrulmuş olan yüce milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 29 Ekim 1923’te ilan ettiği Cumhuriyetle umudun, inancın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin temellerini yeniden oluşturmuştur."dedi.  Konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Vali Ali İhsan Su şunları söyledi; "Yüce milletimiz içeriden ve dışarıdan ülkemizi ve milletimizi bölüp parçalamak, huzurunu ve güvenliğini yok etmek isteyenlere karşı geçmişte olduğu gibi bugün de, yarın da gerekli cevabı verecektir. Çünkü bizler ülkemizin doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle bir ve beraberiz.

Bizler bin yıldır bu topraklarda aynı kader çizgisinde birleşmiş, tasada, kıvançta ve inançta aynı değerleri paylaşmış bir milletiz. Bu bakımdan ülkemizde yaşayan her bir vatandaşımızla ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak ve gelecek nesillerimize daha huzurlu daha zengin daha güzel bir ülke bırakmak için çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu güzel vatanımızı bizlere emanet eden kahraman Gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Tüm Şırnaklı vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum " dedi.

                Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce düzenlenen Taekwondo ve Halk Oyunları gösterisi salonda bulunanlardan büyük ilgi ve beğeni topladı.

                İl merkezindeki okullarda okuyan öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini ifade eden şiirler okundu ve dans gösterileri sunuldu.  Ardından yapılan yarışma ve spor müsabakalarında dereceye girenlere Şırnak Valimiz Ali İhsan SU, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar ve Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş tarafından ödülleri verilerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni sona erdi.