Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü tarafından Futbol Okulu açıldı.

Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan futbol okuluna 7-15 yaş aralığında çocuklar yoğun katılım gösterirken, Şehir Stadyumu’nda düzenlenen seçmelere yaklaşık 200 öğrenci katıldı. Antrenörlerin eşliğinde spor yapan çocuklar hünerlerini sergiledi. Futbol antrenörü Veysi Üstek, amaçlarının sosyal aktivitenin az olduğu kentte çocukları sporun güzelliğiyle tanıştırmak olduğunu söyledi. Üstek, “Bu çocukları eğitip, ileri bir seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Burada çocukları bir futbolcu olarak yetiştirmek istiyoruz” dedi.

İlgili kurumlardan ve ailelerden destek beklediklerini ifade eden Üstek, “Yoğun bir katılım var. Çünkü Şırnak’ın buna ihtiyacı var. Bunun desteklenmeye ihtiyacı var. Bu çocuklarımız için büyüklerimizden ve diğer kurumlardan destek istiyoruz. Şırnak’ta zaten sosyal tesis ve etkinlik az. Umarım onlarda ve ailelerde bize destek olurlar. Bu okulu en iyi şekilde ileri bir seviyeye taşırız. Tüm Şırnak için çocuklarımız için hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Seçmelere katılan çocuklardan Latifcan İlçi (10), “Spor yapmayı seviyorum. Boş zamanlarımda hep spor yapıyorum. Bütün arkadaşlarıma da spor yapmayı tavsiye ediyorum. Bütün hocalarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Selim Batak (13) ise, “Biz sokaklarda boş zamanlarımızı geçirmektense buraya gelip futbol oynuyoruz. İleride büyük bir futbolcu olmak istiyoruz. Önce altyapıyla başlamak istiyoruz. İleride büyük bir takımda oynamak istiyoruz. Burada hocalarımızla birlikte futbol oynuyoruz. Bize öğretiyorlar tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.