04.01.2015 tarihinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Selahattin YÜRENÇ’in de katılımıyla Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü gerçekleştirildi.

                22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştü. İslam âleminin ümidi, olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Anadolu’nun yiğit  askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak yer yoktu. Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmişti.

                Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Selahattin YÜRENÇ : “22 Aralık 1914 - 15 Ocak 1915 tarihleri arasında, Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda savaşmadan donarak vefat eden şehitlerimize ALLAH (C.C)’den rahmet diliyoruz. Aziz şehitlerimizin ruhlarına birer Fatiha okumaya hepinizi davet ediyorum. Teşekkürler gençler, teşekkürler Şırnak.” dedi.

                Yürüyüş sonrası herkese kumanya ve tişört dağıtıldı.