KÜLTÜRLÜ SPORCU KÜTÜPHANESİ PROJESİ
 
    Proje, Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Silopi Gençlik Merkezi tarafından 15.09.2014 tarihinde başlıyor..
    Projenin ilk etabını 31.12.2014 tarihinde tamamlanacak.
KÜLTÜRLÜ SPORCU KÜTÜPHANESİ  PROJESİ’ NİN AMACI  NEDİR?
    Proje, bölgenin ve ülkemizin nitelikli, kültürlü, entellektüel bilgi birikimi olan, kendini rahatça ifade edebilen, özgüveni yüksek, liderlik etme becerisi gelişmiş sporcu sayısını artırma amacıyla başlatılan eğitim içerikli sosyal sorumluluk projesidir.
KÜLTÜRLÜ SPORCU KÜTÜPHANESİ  PROJESİ‘ NE NEDEN İHTİYAÇ DUYULDU?
     Projeye, yapılan gözlemler ve deneyimler neticesinde ihtiyaç duyuldu.
     Sporcu kimliğini oluşturan tamamlayıcı unsurlara baktığımızda: fair davranış sergilemek, ahlaki ve etik değerlere sahip rol model olmak. Bu unsurları günümüz amatör ve profesyonel sporcularında, yöneticilerinde ve antrenörlerin büyük bir bölümünde görememekteyiz.
     Silopi Gençlik Merkezi olarak kitap okuyan sporcu sayısını artırarak sporcu kimliğine sahip gençlerin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla harekete geçtik.
KÜLTÜRLÜ SPORCU KÜTÜPHANESİ  PROJESİ NASIL UYGULANACAK?
     Proje, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile aynı tesiste bulunan Silopi Gençlik Merkezinde uygulanacak.
     İlk etapta Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde farklı branşlarda spor eğitimi alan 8-18 yaş arasındaki sporcuları kapsayan proje, öğrencilerimizin dolu dolu ve kaliteli  bir rekreatif zaman geçirmelerine imkan sağlayacak.
     Kültürlü Sporcu Kütüphanesi’nden aldığı kitabı kütüphanede ya da evinde okuyacak olan sporcumuz okunan kitabı iade ederek yenisi ile kitap okumaya devam edebilecek.
     Okunan kitap özetleri öğrencilerden yazılı ve sözlü geri bildirim olarak alınacak. Yazılı olarak alınacak geri bildirim ile öğrencilerin kendilerini rahatça ifade edebilmeleri, sözlü olarak alınacak geri bildirim ile de düzenlenecek grup seanslarında öğrencilerin grup içi davranışlarını geliştirmeye, özgüvenini artırarak cesaret sahibi olmasına katkı sağlanacak.
     Belirlenecek dönem içinde en çok kitabı okuyan öğrencilere çeşitli ödüller verilerek kitap okumayı bir tutku haline getirme yolunda teşvik sağlanmış olacak.
 
KÜLTÜRLÜ SPORCU KÜTÜPHANESİ PROJESİ’ NE KİMLER DESTEK OLABİLİR?
     Bölgesel ve ulusal kalkınmada en önemli faktör insana yapılan yatırımdır. Bu gerçeğin farkında olan duyarlı olan herkes bu kampanyaya elinde olan kütüphanesinde  bulunan kitapları bize gönderme inceliğinde bulunarak destek olabilir.
KÜLTÜRLÜ SPORCU KÜTÜPHANESİ PROJESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ
Adres:
Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü
Yenişehir Mahallesi , Silopi Devlet Hastanesi Karşısı, Silopi – Şırnak
Tel : 0 486 518 41 01
 Enver YILMAZ (Sportif Eğitim Uzmanı)
Tel: 0 544 719 66 82
 Yurtiçi Kargo , Mng Kargo , Aras Kargo  ve Ptt Kargo ile kitaplarınızı gönderebilirsiniz.