Gençlik ve Spor Bakanlığımızın düzenlemiş olduğu “Şehirler ve Kültürler” projesi kapsamında, 40 gencimiz Çanakkale’ye gitti.

                10 Ağustos tarihinde Gençlik Merkezimizden hareket eden kafile keyifli bir yolculuk sonrası Çanakkale’de ilk günlerini dinlenerek geçirdi. Ertesi sabah Gelibolu Yarım Adasına sabah saat 09:00 feribotu ile rehber eşliğinde hareket eden gençlerimiz atalarımızın büyük bir zafer kazandığı yerde cepheleri, siperleri, şehitlikleri anıtları gezerek şehitlerimize dua okudu, hatıra fotoğrafları çekildi. Çanakkale Savaşını anlatan simülasyona giren gençlerimiz : “ O zamanın şartlarında böyle büyük bir zafer elde eden atalarımızın yaşadıklarını simülasyonda yaşamış gibi olduk. Artık yaşadığımız toprakların değerini daha iyi biliyoruz. Başta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Selahattin YÜRENÇ olmak üzere, böyle güzel bir geziye katılmamıza olanak sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.” dediler. Akşam saat 21:00’de konferans salonunda oynanan Çanakkale tiyatrosunu izleyen gençlerimiz duygusal anlar yaşadı.

                Gezinin ikinci günü sabah Troia Antik Kentine doğru sabahın erken saatlerinde hareket edildi. Daha sonra Çanakkale müzesi gezildi, Aynalı Çarşı gezildi. Truva atının önünde çekilen hatıra fotoğrafından sonra Nusret Mayın gemisinin içini gezen gençlerimiz geminin içinde savaşı bir kez daha sunum halinde izledi. Serbest vakitlerinde yakınlarına Çanakkale’yi hatırlatacak hediyeler aldılar.

                Şırnak’a dönerken yol üzerinde bulunan Tuz Gölü ve Balıklı Göl de gezildi.

                Gezi hakkında konuşan İl Müdürümüz Selahattin YÜRENÇ: ’Şehirler ve Kültürler Projesi kapsamında ilimize Çanakkale ilinin çıkması ve 40 kız 80 erkek toplam 120 öğrencinin Çanakkale ilimizi gezecek olması bizleri son derece mutlu etmiştir. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay KILIÇ’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bölgemizin bu tip gezilere ihtiyacı var. Gençlerimizin mutluluğu yüzlerinden okunuyor. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’dedi.