Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve Cizre Gençlik Merkezimiz üyesi gençlerin, sosyal sorumluluk ve gönüllülük bilicinin arttırılması ve faaliyet gerçekleştirme becerilerinin geliştirilmesi amacıyla “Genç Dönüşüm” adlı proje kapsamında “Tek Kullanımlık Sanma, Çöpe Atmaya Kalkma” sloganıyla okullarda hafta sonu yapılan Yükseköğretim Geçiş Sınavı sonrası kalem, silgi vb. malzemelerin toplanması çalışması yapıldı.

            Gençlerin büyük bir özveriyle katıldığı çalışma büyük ilgi gördü. Kampanyaya özel kutuları sabahın erken saatlerinde okullara taşıyan gençler ilgi odağı oldu. Kutuları görenler merakla gençlerden bilgi aldı. Gençler de kampanya hakkında gerekli bilgileri vererek sınav sonrası artan malzemelerin toplanarak köy okullarında okuyan ihtiyacı olan öğrencilere dağıtılacağını belirtti. Bu şekilde artan malzemenin israf edilmesinin engellenmesinin yanında faydalı bir şekilde değerlendirileceği anlatıldı. Sınavdan çıkan gençlerin büyük çoğunluğu kampanyaya destek verdi. Kırtasiye setlerini uzun süren bir çalışmanın sonunda toparlayan gençler tatlı bir yorgunlukla topladıkları malzemelerle poz verdi. Toplanılan malzemeler köy okullarında okuyan ve ihtiyaç sahibi olan öğrencilere dağıtılacaktır.

            Toplanılan malzemeler Gençlik Merkezlerine getirildikten sonra Kültür Odamızda yapılan yemeğe İl Müdürümüz Selahattin YÜRENÇ de katıldı. Yemek öncesi yaptığı konuşmada İl Müdürümüz YÜRENÇ : “ Bugün topladığınız kalemler köy okullarında okuyan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize gönderilecek. Hepiniz sorumluluk sahibi gençlersiniz, bu güzel davranışınızdan ötürü hepinize teşekkür ediyorum. Afiyet olsun.” dedi.